Uleiul de mentă este una dintre uleiurile esențiale preferate datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice și aromei răcoritoare. Datorită beneficiilor sale, este utilizat în medicamente, suplimente alimentare, terapii naturale, cosmetice, arome comestibile, odorizante de aer și purificatoare de aer.

Acest ulei se obține prin distilarea cu vapori de apă din mentă. Toate părțile plantei sunt utilizate în acest scop înainte de a înflori. În acest articol, vom explica proprietățile sale, pentru ce este, ce formate există, cum se aplică și contraindicațiile sale și vă vom arăta care sunt cele mai bune uleiuri de menta.

Cel mai important lucru

  • Uleiul de mentă este multifuncțional datorită numeroaselor sale proprietăți. Prin urmare, este foarte util să aveți o sticlă de acest ulei la domiciliu. Rezolvă problemele de indigestie, răceli, căderea părului și păduchi, printre altele. De asemenea, este folosit pentru stres și unele condiții ale sistemului nervos. Și ca dezinfectant este util pentru curățarea casei.
  • În ciuda numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, nu toate uleiurile de mentă pot fi utilizate local, pe cale orală și inhalate. Unele dintre cele de pe piață sunt potrivite numai pentru uz extern și sunt toxice în caz de înghițire. Pentru uz terapeutic oral sau pentru uz comestibil, se pot utiliza numai cele indicate în mod expres pe ambalaj.
  • Concentrația sau puritatea se poate schimba la fiecare marcă. Prin urmare, este foarte important să-l utilizați urmând instrucțiunile producătorului. Doza poate fi diferit și să-l utilizați, de asemenea. În cele mai multe prezentări, să-l folosească pe piele trebuie să-l amestece cu un alt ulei sau produs cosmetic. Contraindicațiile sale ar trebui, de asemenea, să fie luate în considerare.

Cele mai bune uleiuri de mentă – Recomandarile noastre pentru 2021

Uleiul esential de menta are o valoare mare ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen). Adică, are o mare capacitate de a distruge radicalii liberi care produc oxidarea corpului. Acesta este un motiv foarte bun să-l aibă acasă. Cu toate acestea, ea nu este singura. De asemenea, este folosit pentru a găti, curăța și aromatiza acasă. Aici sunt preferatele noastre.

Cel mai popular ulei de mentă

Acest ulei este susținută de mii de evaluări excelente pe piața online. Este un ulei de mentă 100% natural și pur, deci nu a fost diluat. Acesta este disponibil în sticle de 1, 2 și 4 uncii.

Fiecare dintre ele are un strat care protejează acest ulei esențial de razele UV. De asemenea, are o garanție pe viață. Producătorul promite să înlocuiască produsul sau să ramburseze banii în cazul în care nu sunteți mulțumit de rezultate.

Cel mai bun ulei de mentă organic

Ca și produsul anterior, acesta este, de asemenea, 100% pur și natural. Acesta este certificat pentru a se asigura că este un ulei 100% organic și este lipsit de GMS (organisme modificate genetic).

Este, de asemenea, un ulei vegan de mentă, care nu a fost testat pe animale. Fiecare pachet are 0.33 uncii de produs.

Cel mai bun ulei de mentă în capsule celiaca-friendly

În acest caz, ne confruntăm cu ulei de mentă sub formă de capsule. Fiecare conține 181 mg (miligrame) de ulei de mentă. De asemenea, are 19.3 mg ulei de fenicul și 17.6 mg de ulei de ghimbir.

Este un supliment conceput pentru a îmbunătăți digestia, gaze, balonare și diaree. De asemenea, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil. Este un produs fără gluten, deci este potrivit pentru celiaci. Capsulele sale conțin gelatină.

Cel mai bun set de uleiuri esentiale cu ulei de menta

Acest set de uleiuri esentiale este ideal pentru cei interesati de aromoterapie. În plus față de piperina menta ulei esențial, acesta conține șapte uleiuri mai mult: lavanda, eucalipt, Boswellia tămâie de plante, arbore de ceai, rozmarin, portocaliu dulce și citronella.

Toate aceste uleiuri sunt 100% naturale, vegane și nu conțin OMG-uri. Acestea sunt fără gluten și nu au fost testate pe animale. Fiecare ambalaj are 10 ml (mililitri) de produs.

Ce trebuie să știți despre uleiul de mentă

Având uleiuri esențiale în casă pentru a utiliza pentru alimente, frumusete, sănătate sau de curățare este benefic. Dar, în același timp, este nevoie de cunoașterea bine proprietățile acestor uleiuri, utilizările și contraindicațiile lor. Iată tot ceea ce credem că trebuie să știți despre ulei de mentă înainte de a cumpăra și odată ce ajunge acasă.

Ce este un ulei esențial?

Mirosul copacilor și al plantelor aromatice este esența lor. Conține, pe de o parte, molecule aromatice care dau parfumul plantei și, pe de altă parte, molecule cu proprietăți diferite. Acestea din urmă sunt responsabile pentru protejarea împotriva atacurilor de ciuperci, bacterii sau dăunători. Ele sunt, de asemenea, responsabile pentru vindecarea leziunilor de pe tulpina sau frunze.

Distilarea uleiului din planta aromatică extrage esența sa cu toate proprietățile sale. Concentrația și puritatea unui ulei esențial depinde în mare măsură de metoda sa de extracție. Uleiul de mentă este extras din toate părțile plantei proaspete înainte de înflorire prin distilare cu abur, una dintre cele mai benefice metode.

Din ce varietate de mentă este extras acest ulei?

Există multe soiuri de mentă. S-ar putea suna ca polen menta sau menta. Cu toate acestea, atunci când vorbim despre ulei de mentă, se face referire la ulei esential dementa (Mentha piperite L.). Este menta comună și cea mai cunoscută, care este folosită pentru cocktailuri sau pentru ceai moruno, printre altele.

Planta de mentă este un hibrid rezultat din încrucișarea dintrementă (Mentha spicata)și mentă acvatică(Mentha aquatica). Această specie de mentă a fost cea mai utilizată din cele mai vechi timpuri pentru a trata problemele digestive și ca un antiseptic. Ingredientul său principal este mentolul.

Care sunt proprietățile de ulei de mentă?

Uleiul de mentă a fost folosit medicinal de diferite culturi, având în vedere beneficiile sale terapeutice. Printre alte proprietăți, uleiul de mentă acționează ca analgezic, anestezic, antiinflamator, stimulator, regenerant, antiseptic, astringent, antifungic, antibacterian, carminativ, decongestionant și expectorant.

Este eficient în probleme de stomac și greață, pentru simptome ale unor afecțiuni ale sistemului respirator, pentru ameliorarea durerilor musculare și de cap, pentru probleme ale pielii (tenul gras, acnee, buze crăpate) și pentru a stimula creșterea părului și pentru a preveni păduchii. De asemenea, este utilizat pentru ameliorarea stresului și pentru unele probleme ale sistemului nervos.

Cum poate fi folosit uleiul de mentă?

Ulei de menta este frecvent utilizat în medicină, industria alimentară și cosmetice pentru beneficiile sale largi și aroma revigorant. Cu toate acestea, dacă îl cumpărați, veți vedea că este un ulei foarte pur, care nu poate fi folosit direct. Dacă vă întrebați puteți folosi la domiciliu, aici sunt unele dintre tipurile lor de locuri de muncă.

  1. Într-un difuzor de abur rece prin adăugarea de câteva picături pentru a purifica, reîmprospăta sau aromatiza mediul.
  2. Diluat în apă curată pentru a dezinfecta solurile și suprafețele casei, precum și insectifug.
  3. Prin inhalare direct din flacon pentru a decongestiona nasul, de exemplu.
  4. Topic, întotdeauna diluat într-un alt ulei vegetal, astfel încât să nu irite pielea, pentru masaje în mușchi sau siens.
  5. Amestecat cu șampon sau balsam prin adăugarea de câteva picături în oală pentru a consolida părul sau pentru a preveni păduchii.
  6. În mese sau băuturi pentru a aromatiza sau aroma, dar numai în cazul uleiurilor care indică faptul că acestea sunt potrivite pentru utilizarea alimentelor.

Leave A Reply